Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
HAMUR İÇİN;
- 2 litre Su
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- Tuz
ÇORBA İÇİN;
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Domates ve Biber Salçası
- Haşlanmış Tavuk Göğsü (Yaklaşık 300gr)
- Tavuk Suyu
- Kırmızı Pul Biber
Arabaşı Hamuru Ve Çorbası Tarifi Yapılışı
ÇORBA
Önceden haşladığımız tavuk göğüsleri didilir. Tereyağı tencereye eklenerek eritilir, un ilave edilerek kavrulur, unumuz kavrulduğunda salçalarımız ilave edilir, üzerine tavuk suyu ve soğuk su yavaş yavaş eklenerek pişirilir, isteğe bağlı acı ve tuz eklenir, çorbamız servise hazır.
HAMUR
Teflon tenceremize su, tuz, nişasta ve azar azar un ilave edilerek karıştırılır, eğer topaklanıyorsa mikserden yardim alabilirsiniz, hızlı bir şekilde karıştırılır yaklaşık 40 dk pişirilir, unun tadı eğer ağzınıza pişmiş olarak geliyorsa, hamurumuz pişmistir, daha sonra su ile ıslattığımız tepsiye hamur dökülür ve yayılması için tepsi iyice sallanır ve soğumaya bırakılır, soğuyan hamurumuz istediğiniz şekilde kesilir ve servis edilir.
Afiyet olsun
EmoticonEmoticon