Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası



Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 35dk


 

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Nane
  • Kimyon
  • Tuz
  • Sıcak ve soğuk su


Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine soyup doğradığımız patates ve havucu ekliyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz baklagilleri ekliyoruz. 2 dakika kavurup sıcak suyu ekliyoruz. Su malzemenin bir karış üzerine gelsin. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 15 dakika kaynattıktan sonra kapağı açılır. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve un alınır. Kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ve sarımsak eklenir. 2 dakika kavrulur. Soğuk su ilave edilir. Karıştırılıp pişen çorba eklenir. Tuzu ve baharatları eklenir. Kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır. Afiyet olsun.







EmoticonEmoticon