Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı bulgur
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşığı un
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Nane
- Kimyon
- Tuz
- Sıcak ve soğuk su
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine soyup doğradığımız patates ve havucu ekliyoruz. Yıkayıp süzdüğümüz baklagilleri ekliyoruz. 2 dakika kavurup sıcak suyu ekliyoruz. Su malzemenin bir karış üzerine gelsin. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 15 dakika kaynattıktan sonra kapağı açılır. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve un alınır. Kavrulur. 1 yemek kaşığı salça ve sarımsak eklenir. 2 dakika kavrulur. Soğuk su ilave edilir. Karıştırılıp pişen çorba eklenir. Tuzu ve baharatları eklenir. Kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha kaynatılır. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon