Yoğurtlu Tarhana Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tere yağ ya da sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Toz biber, kırmızı biber ve çok az kuru nane
- Yeteri kadar tuz ve su
Yoğurtlu Tarhana Kış Çorbası Tarifi Yapılışı
Tarifimize ayrı bir kapta yoğurt un ve yumurtayı karıştırarak pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Tenceremizde yağımızı eritelim. Rendelenmiş soğanımızı kavuralım. Üzerine salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip 1 dakika daha çevirelim. Bir bardak su ekleyelim. Hemen o esnada yoğurtlu karışımımıza 2 su bardağı su ekleyip sosumuza bir yandan karıştırıp bir yandan da yavaş yavaş dökelim. Çorbamızın kıvamını arzuya göre su ekleyelim. Hafif koyu olmasının lezzeti başka oluyor. Kaynayıncaya kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dk daha kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon