Patates Püreli Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
Püre için;
- 5 adet patates
- 1 su bardağından biraz az süt
- 150 gram kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz tuz
Kıyma kavurma için;
- 250 gram kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Patates Püreli Kıyma Kavurma Tarifi Yapılışı
Öncelikle püre için patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler sıcakken diğer malzemelerle karıştırılarak homojen bi kıvam alması sağlanır.
Kavurma için öncelikle tavaya kıyma alınır ve yarım çay bardağı su ilave edilir. Suyu çeken kıymaya zeytin yağı ilave edilir. Daha sonra hafif kavurup içine ince ince doğradığımız soğanlar ilave edilir. Soğanlar da kavrulunca baharatlar eklenerek ocak kapatılır. Üzerine ince ince doğranan maydanozlar ilave edilip karıştırılır. Daha sonra tabağa önce patates püremizi ve üzerine kıyma kavurması alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kavurma için öncelikle tavaya kıyma alınır ve yarım çay bardağı su ilave edilir. Suyu çeken kıymaya zeytin yağı ilave edilir. Daha sonra hafif kavurup içine ince ince doğradığımız soğanlar ilave edilir. Soğanlar da kavrulunca baharatlar eklenerek ocak kapatılır. Üzerine ince ince doğranan maydanozlar ilave edilip karıştırılır. Daha sonra tabağa önce patates püremizi ve üzerine kıyma kavurması alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
EmoticonEmoticon