Bamya Çorbası (Yöresel)







Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 45dk



Bamya Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram çiçek bamya
  • 1 limon
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 300 gram küçük küçük doğranmış et
  • 1 büyükbaş soğan
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Yağ
  • 1 lt su


Bamya Çorba  Tarifi Yapılışı

Öncelikle bamyalarımızı bir bez yardımıyla ufalayıp dikenlerinden ayırıyoruz ardından suya koyup haşlamaya başlıyoruz içine 1 çay kaşığı limon tuzu  atıyor ve haşlanmasını bekliyoruz. Haşlandığını elimizle bir tanesini ezerek anlayabiliriz yumuşak bir kıvamdaysa tamamdır. Artık yumuşak bir şekilde iplerinden ayırabiliriz bu sırada düdüklümüze etimizi yağımızı alıyoruz, biraz kavurduktan   soğan biber ve salçayı ekliyoruz ardından kapağını kapatıp 10 dakika pişiriyoruz üstüne sıcak suyumuzu ve bir adet limonumuzu sıkıyoruz, haşlanan bamyaları da içine attıktan sonra düdüklümüzü kapatıp 30 dakika pişiriyoruz. 






EmoticonEmoticon