Düğün Çorbası








Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 15dk



Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tane et suyu
  • 1 çay bardağı haşlanmış kemik eti
  • 3 yemek kaşığı tere yağı


Düğün Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle kemiği haşlayalım etlerini küçük küçük doğrayalım tencereye etleri koyalım 3 bardak sıcak su koyalım kaynasın, diğer tarafta yoğurdu unu iyice karıştıralım, 1 bardak soğuk su koyalım iyice karıştıralım, kaynayan etli sudan bir iki kepçe yoğurda dökelim, tekrar karıştıralım yavaş yavaş tencereye dökelim, kaynayana kadar karıştıralım, tavaya tere yağını kızartalım, içine nane biber dökelim, eriyen biberli yağı çorbaya dökelim. 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim, çorba tamamdır ben et suyu olarak kemiği haşladığım suyu kullandı.





EmoticonEmoticon