Lebeniye Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr parça et(tercihen kuzu)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 500 gr süzme yoğurt
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 10 yemek kaşığı pirinç
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 tatlı kaşığı nane
- Yeterince su
- Tuz
Lebeniye Çorbası (Yöresel) Tarifi Yapılışı
Nohutu bir gece önceden ılık su ile ıslatın. Düdüklü tencereye parça eti ve ıslanmış nohutu koyun, 15-20 dakika pişirin. Et ve nohut pişince pirinçi ilave edin, pirinçler pişince ocaktan alın. Diğer tarafta, süzme yoğurda yumurta ve un ilave edin, kısık ateş üzerinde iyice karıştırın. Yoğurt ısınınca içine diğer tenceredeki malzemeleri boşaltın. Çorba iyice özleşinceye kadar pişirin. Kısık ateşte ve yoğurdun kesilmemesine özen gösterin. Gerekirse et suyundan ilave edin. Bir tavada tereyağını kızdırın, nane ile karıştırın. Pişen lebeniyenin üzerine dökün.
EmoticonEmoticon