Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 50 mg. tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı su
- 3 yemek Kaşığı toz tarhana
- Kuru Nane
Tarhana Çorbası Tarifi Yapılışı
Tereyağını tencerede erittikten sonra biber salçasını ekliyoruz ve güzelce kavuruyoruz.
Ardından 5 Su Bardağı suyu karıştırarak Ekliyoruz.
Kapağını kapatıp kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra, daha önce ayrı bir kapta suyla ezerek erittiğimiz toz tarhanayı tencereye ekliyoruz.
(topak topak kalmaması için öncesinde iyice karıştırmamız gerekmekte)
Tuzunu da damak zevkinize göre ayarladıktan sonra hafif katı bir kıvam alınca altını kapatıyoruz ve kaselere döküyoruz.
Servis yaparken üzerine attığımız Nane güzel bir reha veriyor.
Ardından 5 Su Bardağı suyu karıştırarak Ekliyoruz.
Kapağını kapatıp kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra, daha önce ayrı bir kapta suyla ezerek erittiğimiz toz tarhanayı tencereye ekliyoruz.
(topak topak kalmaması için öncesinde iyice karıştırmamız gerekmekte)
Tuzunu da damak zevkinize göre ayarladıktan sonra hafif katı bir kıvam alınca altını kapatıyoruz ve kaselere döküyoruz.
Servis yaparken üzerine attığımız Nane güzel bir reha veriyor.
EmoticonEmoticon